O nama

“ZVONČICA” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti

Osnovano je 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” u Beogradu. Udruženje pomaže oboleloj deci, njihovim porodicama i bolnici. Članovi Udruženja su roditelji i bliski članovi porodica obolele, izlečene i preminule dece, bivši pacijenti, zdravstveni radnici, prijatelji. Udruženjem upravlja Skupština, Upravni odbor i stručna služba, finansira se od donacija i budžetom odobrenih projekata.

NAŠA MISIJA

svakodnevnim radom u bolnici pomažemo da standardi lečenja, nega i kvalitet života obolele dece i njihovih porodica budu na visokom nivou.

NAŠA VIZIJA

ravnopravno partnerstvo u multidisciplinarnom medicinskom timu i da budemo sinonim za udruženje koje postavlja visoke standarde kvaliteta života, lečenja i nege dece obolele od raka i drugih retkih bolesti

CILjEVI

1. Omogućiti na odeljenjima Hematoonkologije svakodnevno prisustvo volontera, psihologa, socijalnog radnika i specijalng pedagoga iz Zvončice.

2. Povećati kapacitete i obezbediti trajnost održavanja Roditeljske kuće i na taj način osigurati bezbednost i visok kvaltitet života bolesne dece i njihovih porodica.