O nama

“ZVONČICA” je udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti

Osnovano 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beogradu. Udruženje pomaže oboleloj deci, njihovim porodicama i bolnici. Članovi udruženja su roditelji i bliski članovi porodica obolele, izlečene i preminule dece, bivši pacijenti, zdravstveni radnici, prijatelji. Udruženjem upravlja Skupština i Upravni Odbor, koji čine petoro roditelja lečene dece. Udruženje ima stručnu službu, spoljne saradnike i volontere.Udruženje se finansira iz donacija i budžetom odobrenih projekata.

NAŠA MISIJA

da podržimo i pomognemo porodicama dece obolele od raka u svim fazama lečenja i da obezbedimo najbolju dijagnostiku, tretman, negu i praćenje nakon završenog lečenjaelji. Udruženjem upravlja Skupština i Upravni Odbor, koji čine petoro roditelja lečene dece. Udruženje ima stručnu službu, spoljne saradnike i volontere.

Udruženje se finansira iz donacija i budžetom odobrenih projekata.

NAŠA VIZIJA

da svako dete obolelo od raka ima šansu za život, a da roditelji budu ravnopravni članovi multidisciplinarnog tima za lečenje.

VERUJEMO

da svako dete i porodica može imati kvalitetan život, uprkos bolesti. POMAŽEMO deci i njihovim porodicama u momentima kada se suoče sa dijagnozom maligne bolesti, tokom svih faza lečenja i nakon završenog lečenja. PRUŽAMO podršku ožalošćenim porodicama. OMOGUĆAVAMO pomoć zdravstvenim radnicima i bolnici, prikupljamo donacije za nabavku savremene medcinske opreme za dijagnostiku i lečenje.

INFORMIŠEMO

Javnost o problematici dečjeg kancera, kako bi bolje razumeli i adekvatno pomogli. PRIMAMO donacije sa zahvalnošću i izveštavamo donatore o poslovanju. SARAĐUJEMO sa srodnim udruženjima u zemlji i inostranstvu, učimo jedni od drugih,

delimo iskustva i podstičemo stvaranje novih grupa i udruženja. PITAMO kada ne znamo, slušamo one koji više znaju, govorimo onima koji nas pitaju, poštujemo različitosti, trudimo se da ostvarimo zadate ciljeve.